oktober 01 2019 0Comment
Med 40 års innovation

Med 40 års innovation och tillväxt i ryggen har Frisomat ett öga på det förflutna och det andra på framtiden

Vår plan är att fortsätta vår expansion som en internationell industrikonstruktör från vår bas i Belgien

1 oktober 2019 – En böjd stålenhet och en rejäl dos entreprenörsanda och nerv – det var allt Guy Somers behövde för att framgångsrikt lansera Frisomat som ett industriellt byggföretag för exakt 40 år sedan. Den bågformiga monteringsfärdiga byggnaden som han förde ut på marknaden 1978 blev snabbt en del av det belgiska landskapet, och visade sig vara lika populärt utomlands, där den sålde som smör i solsken. Kontinuerlig innovation producerade sedan allt fler kreativa serier av byggnadstyper. Företaget fick snart erfara tillväxt även på internationell nivå, och planterade produktionsenheter i tre länder och öppnade filialer på 14 platser över hela världen. ”Det är underbart att fira en födelsedag som denna, där vi redan kan blicka tillbaka på 40 år”, förklarar företagets grundare Guy Somers, ”men vi är lika entusiastiska över de investeringar som följer under de kommande 40 åren.”

Van gebogen prefabhal tot We shelter your businessVan gebogen prefabhal tot We shelter your business

Från en bågformig monteringsfärdig byggnad till ’Vi skyddar ditt företag’

En enkel design med en standardiserad produktionsprocess som kan monteras snabbt. Detta är mer än bara en oöverträffad formel för de framgångar som Frisomats bågformiga monteringsfärdiga byggnader rönt. Det är också ett obrytbart löfte som skiljer företaget från konkurrenterna – då som nu. ”Vi är den enda internationella tillverkaren av stålbyggnader som tar sig an hela processen; från FoU, design och egenproduktion av alla komponenter till transport, montering och kundservice för våra industribyggnader,” tillägger vd Kris Oorts. ”Det är något helt unikt.” Men detta är naturligtvis inte hela historien.

Idag garanterar Frisomat lösningar som är anpassade efter kundernas krav och som skyddar deras verksamhet och deras investeringar. ”Vår expertis grundar sig på 40 års erfarenhet,” säger Oorts. ”Oavsett om vi tillhandahåller en produktionsbyggnad, en flyghangar eller en jordbruksanläggning kan kunderna lita på vår omfattande interna kunskap.”

Frisomat-40-jaar-innovatie-en-groeiVan eenmanszaak tot internationale groep

Från enmansverksamhet till en internationell grupp

”Till skillnad från förr i tiden, när jag drev Frisomat på egen hand, kan jag nu räkna med den kunskap och entusiasm som ett internationellt team med 450 anställda besitter. Mina barn sluter också upp bakom projektet till 100 %,” tillägger Somers. ”Idag är vi som en enda stor familj som säljer våra konstruktionslösningar över hela världen.”

”Och våra medarbetare är vår främsta styrka,” enligt Oorts. ”De känner sig som hemma i det familjeföretag som Guy grundade 1978.” Även om Frisomat har vuxit enormt sedan dess, är företagets framgång fortfarande fast förankrad i att bygga och upprätthålla varaktiga relationer. ”Mellan våra kollegor runt om i världen, och med våra kunder och leverantörer på ett internationellt plan.”

40 jaar innovatie en groei

40 år av innovation och tillväxt

Frisomat har nu funnits i 40 år. ”En födelsedag som den här gör att du stannar upp och ser över läget”, säger Somers. ”När jag blickar tillbaka ser jag 40 år av tillväxt och innovation som är frukten av hårt arbete. Men jag är lika säker på att detta kommer att vara scenariot hos Frisomat även under de kommande 40 åren.”

”Och vår framgångshistorik sporrar oss till nya stordåd i framtiden”, menar Oorts. ”Vårt mål är att fortsätta vår expansion som en internationell industrikonstruktör från vår bas i Belgien Här på Frisomat ser vi redan fram emot de kommande 40 åren!”

frisomatadmin